CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

maanantai 28. kesäkuuta 2010

Odotellaan...

Rotuun tutustuneet ovat varmasti perillä siitä, että dalmatiankoirien valkoisen värin aiheuttava geeni kulkee valitettavasti käsi kädessä kuurouden kanssa. Nyt odottellaan, että pennut ovat täyttäneet 2 viikkoa, jotta voidaan alkaa testaamaan ovatko kaikki pennut kuulevia. Ensin pennut ehdollistetaan esim. naksutukseen. Ne viedään yksitellen hiljaiseen huoneeseen ja odotetaan, että pentu nukahtaa. Kuuleva pentu herää ääneen, kuuron pennun jatkaessa uniaan. Kuurot pennut päästetään koirien taivaaseen:,/ koska aistien varassa käyttäytyvä koira ei voi elää täysipainoista elämää kuurona. Toivottavasti kaikki mukulat olisivat kuulevia!!!

Toinen odotuksen aihe on pentujen silmien väri. Sinisilmäisyys on tässä rodussa virhe ja blaffan tavoin sulkee mahdollisuuden näyttelyharrastukseen. Tietysti toivomme, että pennut olisivat priimoja myös tämän ominaisuuden suhteen. Silmien väri voi toisinaan olla haasteellista tunnistaa, esim. Sagan siskolla todettiin osittain sininen silmä vasta 6 viikkoisena.

Kolmantena odotellaan tietenkin, että pennut nousisivat terhakkaasti jaloilleen, jotta niistä voitaisiin nähdä mikä pentu lupaa mitäkin: kuka on kelpo kotikoira, kuka hurmaa tempuillaan ja kenestä kehkeytyy kunnon kehäkettu.

Narttupennuille on jo mahdollisesti muutamakin varteen otettava koti. Mustasta uroksesta oli varaus erittäin hyvään ja luotettavaan kotiin, mutta valitettavasti se peruuntui viime hetkellä. Nyt siis kaikki pojat ovat vapaita ja parhaalle urokselle etsitään yhä sijoituskotia. Keskiviikkona menen katsomaan pesuetta ja lisään tuoreita kuvia blogiin!

0 kommenttia: