CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

maanantai 2. elokuuta 2010

Pentutesteissä

Koko pentue pakattiin ensimmäistä kertaa autoon ja lähdettiin pentutesteihin Paula Speerille. Testissä mitattiin erilaisin kokein mm. pennun dominanssia, toimintakykyä ja herkkyyttä erilaisiin ääniin ja asioihin. Toki olemme jatkuvasti tarkkailleet pentujen luonne-eroja, mutta tämän testin suoritti pennuille täysin tuntematon ihminen, täysin vieraassa ympäristössä ilman pentue sisarusten turvaa. Siten se myös paljastaa pennun todellisen temperamentin, ja on erittäin hyödyllinen pennun uusille omistajille heidän kouluttaessa koiraansa. Koko pentue sai keskimäärin koko testin keskiarvoksi kolmosta, jonka mukaan koira on ns. "helppo koira" (jos sellaisia nyt onkaan:D) jolla on kohtuullinen toimintakyky, mutta ei vahvaa dominanssia.

Pieniä yllätyksiäkin tuli: esim. olemme koko ajan pitäneet ruskeaa poikaa kaikkein dominoivimpana, mutta se olikin uuteen tilanteeseen joutuessaan ollut hyvin harkitseva ja istua tapitti aluksi vain paikallaan. Massey oli pennuista selkeästi kaikkein tasapainoisin ja hyvä hermoisin, tosin kovin äänekäs:D Sekä Ansun ruskea tyttö, Vanja, että minun tuleva sijoitusnarttuni, "Pikku-Saga" tutkivat innostuneesti uutta paikkaa ja osoittivat hyvää koulutettavuutta ja keskittymiskykyä. Niistä tulee varmasti hienoja harrastuskoiria! Pikku Sagasta Paula totesi, että "Kyllä se on AHNE:D" ja jos äitiinsä tulee, niin varmasti onkin!!! Jokainen pentu saa uuteen kotiin lähtiessään testin mukaansa:) Uutteen perheenjäseneen totuteltaessa ja sitä opetettaessa tulee ottaa koiran yksilöllisyys ja temperamentti huomioon.


Tästä pikku räppänästä me kurkimme, miten hommat edistyvät: pentu ei saanut kuulla eikä nähdä meitä testin aikana. Jännittävää:)


Massey ja Pikku-Saga odottelevat autossa.


Paula vie Masseyn "tutkimushuoneeseen"


Vanja mennä töpsötteli pihamaalla vuoroa odotellessaan.


Pikku-Saga


Väsyneet retkiläiset

0 kommenttia: